יששש כרטיס ביד – איך בונים את המסלול ?

איזה כיף לכם !
אני מקנאה אבל גם מפרגנת – ההתרגשות שיש בתכנון, היא משהו כייפי … ולא משנה לאיזו מדינה טסים
אבל … לפני שאתם מתחילים לתכנן ולרצות לבלוע את המדינה המדהימה הזו, קודם כל… כמה זמן עומד לרשותכם ואיך אתם הולכים לטייל (רכב, אוטובוס…)
ברור לכולם,
ככל שיש יותר זמן – אפשר לראות יותר, לחוות יותר, לקחת את הזמן יותר ואפילו לנוח מידי פעם
נשמע מצחיק – לנוח בטיול,
וואיייי – אם זה הטיול הראשון שלכם אתם תגלו כמה שזה מעייף …
גם כי זו מדינה זרה – על כל המשתמע מכך (רוצים לבלוע אותה), אך בעיקר משום עוברים ממקום למקום בתדירות גבוהה, לפעמים נסיעות ארוכות ועוד ועוד – אבל הכל חויות !!!
לענייננו –
כללים לבניית המסלול
- זמן = כסף,
כן. גם כאן – אם תלכו ותחזרו על עקבותיכם הרבה, תבזבזו זמן יקר (שבו יכולתם לראות משהו אחר) והרבה כסף – דלק.. רבותיי.. = הרבה כסף … - מאיפה אתם מתחילים את הטיול – הרי זה תלוי מתי אתם מגיעים (פעם קודמת התחלתי את הטיול בכרייסטצ'רץ – פשוט תפסתי טיסה מאוקלנד לכרייסטצ'רץ, אבל בפעם הזו התחלתי באי הצפוני)
- תבחרו את הנקודות העיקריות שמבחינתכם הם MUST לראות, בהתחשב בזמן שיש לכם לבלות כאן
- לצערנו – אף פעם, אי אפשר להספיק לראות את הכל – גם אם ממש רוצים ומנסים (האם ראיתם את כל המקומות בארץ ?! ואתם חיים בה !), אז תהנו ממה שכן תספיקו
- הקדישו יותר זמן טיול באי הדרומי – אין מה לעשות, זו האמת. נכון, יש מה לראות, לטייל ולחוות דברים בכל האי הצפוני, אבל האי הדרומי – כולם יעידו שהוא יותר עוצמתי, יש בו יותר לחוות, לחקור ולעשות.
זה לא שאין בצפוני… יש .. והרבה, אבל …
מסלולים מוצעים לכל אי בפוסט - כלל קצת שונה – תוכניות נועדו להשתנות כמו שאחי היקר תמיד אומר … ובטיול.. בכלל –
אם בגלל:
- מזג האוויר (רק בפעם השנייה כאן הייתי באזור האנמר ספרינגס, ארתור פאס וקייטלינז והייתם מאמינים שעדיין לא הייתי בטונגרירו … בגלל מזג האויר)
- אנשים שמכירים ורוצים לעשות משהו איתם או סתם פשוט לפגוש אותם שוב
- מקומות שמספרים עליהם ומחליטים לשנות מסלול כדי לחוות
בקיצור,
קבלו באהבה ובחיוך כל שינוי ולא להרגיש שפספסתם – מניסיון (יש אלפייייי הליכות, טרקים ודברים לעשות, שנים לא יספיקו) 🙂

