מה לעז…. אוכלים בטרקים ?

אוכל בטרקים יכול להיות מאתגר, למרות שישנה התייחסות בפוסטים נוספים לעניין

עומר, מנהל שותף באתר החליט להקדיש לנושא זמן נוסף

כדי שיהיו לכם רעיונות נוספים

ו.. כדי לעודד אתכם לבקר גם בדף של מתכונים למטיילים

פשוט שתצאו מוכנים ושפים לטרק

מוכנים ?  היכון ? מאסטר שף יוצא לטרק

 

מאת:  עומר מזרחי

 

נכון שליאת התייחסה לזה קצת בפוסט של "מה לוקחים לטרק"  (שווה בהחלט להציץ גם שם)

ו.. נכון שקרוב לוודאי שייקח לכם כמה ניסיונות כדי למצוא את הנוסחה המושלמת לכמות וסוג האוכל שתרצו להביא אתכם לטרק.

ו.. ברור שלכל אחד יש סף רעב ויכולות אכילה שונות, שלא לדבר על צרכים קולינריים – ולכן אין תשובה חד משמעית אחת לשאלה "איזה אוכל להביא לטרקים?"
אז… המסקנות שאני הגעתי אליהן במהלך הטיול שלי בניו זילנד, בתוספת טיפ או שניים לשיפור האוכל בטרקים (כי אין כמו טוויסט שישפר את הטעם)

כמובן ששום דבר לא מחייב, קבלו את זה כהצעה כללית – שאותה תשפרו, תוסיפו או תורידו בהתאם למה שמתאים לכם :+)

 

ביום שבו מתחילים את הטרק:

מומלץ לאכול ארוחת בוקר טובה ובריאה, ולהכין סנדוויצ'ים שתיקחו איתכם לארוחת צהריים.
חלק אפילו מזמינים Take Away ב-Subway ולוקחים איתם לטרק. כך תחסכו כבר את הסחיבה של אוכל למרבית יום הראשון.

 

ימי הטרק:

בניגוד למה שמרבית המטיילים חושבים – אני דווקא ממליץ לסחוב כמה שפחות קופסאות שימורים – הן מאוד כבדות, ומשפיעות באופן משמעותי על משקל התיק
ובכלל, כשמדובר בטרק של כמה ימים זה עלול להתגלות כבעיה. אם כבר שימורים – אז רק קופסאות קטנות.

בכל זאת אתם מעדיפים שימורים  ? (של ארוחות מוכנות) אני ממליץ על חברת Chunky שמכינות ארוחות די טעימות בקופסת שימורים אחת.


ארוחת בוקר:

מומלץ להתחיל את הבוקר בארוחת בוקר מזינה שתכניס לכם אנרגיה על הבוקר !

אז נעים להכיר – קוואקר. מדובר בדייסה של דגנים, מאוד מזינה ויחסית בריאה, ועם זאת קצת עיסתית, ולכן כדאי להוסיף לה תוספות.
רוצים לגלות איך מכינים ? מופיע כמובן במתכונים למטיילים לחצו כאן

 

ארוחת צהריים:

במהלך הטרק לא תמיד יהיה לכם מקום נוח לשבת ולהכין אוכל
לרוב, במהלך הטרק מותר להדליק גז רק בשלטרים או בבקתות – לכן זה מצמצם את האפשרויות להכין ארוחה חמה במהלך היום.

אז היכונו לסנדוויצ'ים !

שימו לב – לדעתי האישית מומלץ להביא טורטיות במקום לחמים!

טורטיות מחזיקות מעמד באותה מידה, אבל היתרון שלהן הן שהן קלות יותר לסחיבה, וגמישות – כלומר מתאימות את עצמן לשאר הציוד בתיק.

ממרחים ותוספות:

  1. גבינות קשות שלא דורשות קירור
  2. נקניקים/בשר מיובש/טונה שיחזיקו מעמד מחוץ למקרר
  3. אבוקדו/ירקות/סלסה
  4. טחינה – אם מצאתם בוואנאקה או בסופר
  5. ממרחים מתוקים בחבילות קטנות (כמו של בתי מלון או בצבא) – נוטלה קטנה, ריבות, חמאות, חמאת בוטנים , דבש וכ'ו

 

ארוחת ערב:

מפני שבמרבית הבקתות ואתרי הקמפינג מותר להדליק אש (ב-Great Walks ובעוד בקתות נבחרות אפילו תמצאו גז !) – מומלץ להכין ארוחה חמה בערב.
אפשר להתפנק עם ארוחה קצת יותר גדולה וכבדה שתחזיר לכם את האנרגיות בתום יום ההליכה ולפני השינה.

אז מה אני ממליץ?

אורז או קוסקוס! 

ההכנה זהה – לא יודעים איך ?  תתאמנו לפני לפי הפרטים בדף של מתכונים למטיילים

ארוחת ערב חמה

 

טיפים לשיפור (טוויסט שמוסיף טעם):

  1. כשמוסיפים את כוס המים – ניתן להמיס בתוכה קודם אבקת מרק בטעם שאוהבים. הטעם ייספג בגרגרי האורז בעת הבישול ויוסיף להם טעם עדין. את אבקות המרק אפשר להשיג בשקיות קטנות שלא יכבידו על המשקל!
  2. בקוסקוס – שווה להכין מרק בנפרד ולהטביע את גרגרי הקוסקוס במרק כמעט כמו בבית!
  3. ניתן להוסיף ירקות/תירס וכ'ו לגיוון.
  4. ישנן שקיות כמו "מנה חמה" שניתן למצוא בסופרמרקטים ובחנויות המטיילים. פשוט מוסיפים מים רותחים – ויש לכם מנת בשר/ירקות כתוספת על האורז – ממלא ומזין, ומובן מוסיף טעם לאורז.
    החברות המומלצות – Back Country / Outdoor Gourmet Company – קצת יקרים (12$, נכון ל- 2013/4) אבל שווים את זה.

 

בין לבין ונשנושים:

תתפלאו – אבל דווקא הנשנושים בין לבין יכולים לעשות הבדל גדול בחווית הטרק.

אנחנו היינו מאלה שאהבו להביא המון אוכל ונשנושים – גם כי כיף לעצור מול נוף מדהים עם חפיסת שוקולד טובה,
חוץ מזה שהנשנושים בין לבין יכולים להוסיף אנרגיה נזקקת ולא דורשים הכנה גדולה מראש. אז איזה נשנושים בריאים (או כיפיים) כדאי להביא לטרקים?

 

  1. שוקולד פסגות – נשנוש של אנרגיה, מוסיפה עוד טעם לתמונה

    פירות – מומלץ להתמקד בתפוחים ובננות. ככל שהטרק ארוך יותר – תקנו בננות פחות בשלות ותראו איך בדרך פלא הן מבשילות בטרק.

  2. פירות יבשים – פתרון לא פחות טוב, ובסופרים תוכלו למצוא גם תערובות בריאות יותר שמעורבבות גם עם אגוזים ופירות פחות מסוכרים.
  3. חטיפי אנרגיה – הגושים האלה הם דרך יחסית בריאה ומתוקה לקבל אנרגיה נחוצה ולהתמלא לפני שממשיכים בדרך.
  4. גזרים – כן כן, גזרים!
    גזר יכול להחזיק מעמד מחוץ למקרר כמה ימים טובים, הוא מזין, מתקתק, ואם לא תרצו אותו כנשנוש – תמיד אפשר לבשל אותו במים רותחים ולרכך אותו, ולהוסיף אותו כתוספת לאורז.
  5. שוקולד של Cadbury או טימטם – עם הטמפרטורה הנוחה בניו זילנד, סביר להניח שהשוקולד והטימטם לא יימס. לנו הייתה מסורת כיפית (לא הכי בריאה, אבל עדיין) – של שוקולד פסגות. בתום הטיפוס על כל פסגה, מול נוף מתגמל, אכלנו גם שוקולד מתגמל לא פחות. יש המון סוגים ולא מעט מגוון ככה שבכל טרק אפשר לנסות משהו קצת אחר.

 

מילה מליאת:
>> קחו בחשבון שגם אם אתם לא אכלנים גדולים, אחרי יום של הליכה מאומצת, תהיו רעבים ו.. עדיף לקחת עוד טיפה, מאשר שיחסר ותהיו רעבים (אין איפה לקנות בטרקים ! )
>> קופסאות שימורים ?!?!?  פעם ראשונה שאני שמעתי על זה.. למה ?!  כבד ותופס נפח…  עדיף לקחת ארוחות מוכנות בשקית
>> פירות יבשים – כיף לנשנש אותם אפילו תוך כדי הליכה.  אני אישית ממליצה על תמרים, קשיו ושקדים (נותנים הרבה אנרגיה ומחזקים/בונים מחדש את השרירים)
>> החלטתם לקחת לחם ?  תשקיעו בלחם מלא ואל תיקחו לחם בדולר … (במקום לאכול חצי כיכר, תאכלו 2-4 פרוסות)
>> מרקים לימים או לילות קרים, מ'זה כייפים !  תוכלו לשים בפנים אורז, לחם, קרוטונים ואם יצאתם מאזור קהילה יהודית – שקדי מרק 🙂 )
>> אל תשכחו לקחת איתכם שקיות לזבל (כי מה לעשות, כל מה שמביאים – גם לוקחים)

הגרסה הניו זילנדית למנה חמה

 

בתאבון !