סוג ויזות לניו זילנד (תייר והארכה שלה ועוד)

יש מגוון סוגי ויזות לשהות בניו זילנד, ועל כך אתם יכולים לקרוא בהרחבה באתר ההגירה הניו זילנד

כאן, אכתוב בכמה מילים על הויזות העיקריות שהמטיילים הישראלים מגיעים לכאן ועוד כמה פרטים קטנים:

ויזת תייר

ניתנת אוטומטית לכל ישראלי שמבקר כאן ל- 3 חודשים ביום ההגעה לניו-זילנד

ניתן להגיש בקשה להארכת הויזה לעוד שלושה חודשים, במיקרים מיוחדים במיוחד אפילו מאפשרים ויזת תייר ל- 9 חודשים (על הארכת הויזה – בהמשך..)

את הבקשה ניתן להגיש כבר מישראל, אך גם בניו זילנד – בכל משרד הגירה (בעבר ההגשה באוקלנד היתה יותר גבוהה, משום מה..)

ההמלצה החשובה שניתן לכתוב בנושא – אל תחכו סמוך למועד תום הויזה (שבועיים/שלושה נחשב סמוך למועד.. לא אוהבים את זה במשרדי ההגירה ובמיקרים הללו שמעתי על לא מעט דחיית בקשה, מה שאומר שנותנים לכם זמן מאוד מוגבל – של 24-48 שעות לרוב, כדי שתעזבו את המדינה).

שימו לב !   3 חודשים זה לא שלושה חודשים ויום !  זה שלושה חודשים ופחות יום מבחינתכם …  לא לשחק עם זה בהזמנת כרטיס הטיסה. עוד על נחיתה רכה בכתבה נפרדת…

ויזת עבודה-תייר (working-holiday visa)

זו הויזה שתכל'ס איפשרה לנו לבקר כאן שוב ולמשך זמן ארוך …
בנובמבר 2011 מדינת ישראל וניו-זילנד חתמו על הסכם ששימח את ליבנו
ואיפשר לחזור לבקר כאן (פעם נוספת … ) ויזת עבודה-תייר

מידי שנה 200 ישראלים נהנים ומקבלים את הויזה הזו
(הרחבה על הנושא, ליחצו כאן)
הויזה תקפה לשנה מיום הכניסה לניו-זילנד ומוגבלת בתאריך כניסה – כאשר מקבלים את הויזה, מופיע מה המועד האחרון לכניסה לניו זילנד. רוצים לדעת מתי ההגרלה נפתחת ?  משרדי ההגירה שקשורים לישראלים

מה צריך לחידוש הויזה ?
* תמונות פספורט
* הוכחה כלכלית 1,000NZ$ לחודש (גם לויזה הקצרה ובוודאי כשמבקשים להאריך את הויזה) = הוכחה זו נדרשת גם בויזה שמקבלים ל- 3 חודשים, עוד על ההכנות לנחיתה רכה ניתן לקרוא כאן
* כמו לכל מדינה, חובה כדאי שיהיה לכם כרטיס טיסה ליציאה מניו-זילנד (גם בויזה הראשונית לשלושה חודשים, למקרה שיבקשו מכם להציג בכניסה, אחרת מראש לא יתנו לכם להיכנס …)

הורדת טופס הארכה ו/או הגשתו און-ליין, ניתן לעשות דרך אתר ההגירה הניו זילנד

חשוב לדעת
אל תסתמכו על הארכת הויזה בתכנון הטיול שלכם, לא מאשרים לכל אחד !

כבר נתקלנו במטיילים שהסתמכו על זה והתאכזבו. כמו גם היו שניסו להגיש בקשה מראש וסורבו ואז בכלל נמנעה מהם הכניסה לניו זילנד – עליכם להוכיח את הסיבה וכמובן שיש ברשותכם מספיק כסף למימון השהות ושאין לכם כל כוונה להישאר.
החל משנת 2012 ועד ל- 2017 (עדכון לכתבה), נמנעו כניסות של מטיילים, חקירות ועניינים בגלל בואו נודה – כוונות .. או כשתוצאה מהאנשים שהיו להם כוונות, מטיילים שבאמת רצו לטייל לא עברו את בקרת הגבולות …

** לא אחת ראיתי, שמעתי (גם ממקור ראשון) שמנעו ממטייל/ת כניסה **

‏2 תגובות

  1. חגית ב- 18 בנובמבר 2013 בשעה 22:45

    הי 🙂
    כרטסתי את הכרטיס ורק אחר כך שמתי לב שהכרטיס יציאה מניו זילנד [שממשיך לאוסטרליה] הוא אחרי 3 חודשים ושלושה ימים
    זאת בעיה מבחינת הזמן שנותנים? אני צריכה לשנות את הכרטיס?

    תודה רבה



    • ליאת-ניו זילנד ב- 19 בנובמבר 2013 בשעה 2:08

      הי חגית
      בפניך שתי אפשרויות
      האחת – להאריך את הויזה שלך בשלושה ימים – כדאי לטפל בזה מראש עוד לפני ההגעה , מול שגרירות ניו זילנד בבנקוק (השקעה של 165$ ניו זילנדי משהו כזה.. אלא אם העלו מחירים)
      השנייה – לשנות את כרטיס הטיסה
      כך או כך, כדאי לעשות את זה לפני ההגעה לניו זילנד, אחרת לא יתנו לך להיכנס למדינה – ולא בא לך להיות מעוכבת לחקירה או מסורבת כניסה על 3 ימים …
      בכיף ומכל הלב
      ליאת



error: Content is protected !!